Skorstensfejeren har stadig sit sorte tøj

Jan Hansen har etableret sig som selvstændig skorstensfejer i Krarup. Privatfoto.
Skrevet d. 28 Januar 2013 Af: Bente Guldborg, Fyens Stiftstidende

krarup: På Hundstrupvej 20 i Krarup har skorstensfejermester Jan Hansen domicil.

Han stammer oprindelig fra Hvidovre, men nu bor familien i Krarup, hvorfra Jan Hansen som selvstændig er begyndt at køre ud for at feje og kontrollere skorstene.

Han har allerede en hel del kunder, omkring 450, men antallet skal gerne nå op på omkring 1400 for at der rigtig kan komme træk i forretningen.

Den kalder han for Fyns Frie Skorsensfejer, og han kan rykke ud overalt.

– Siden 2008 har man selv kunnet vælge sin skorstensfejer, og det håber han, at flere og flere efterhånden vil benytte sig af. Men mange ved det ikke, fortæller Jan Hansen.

Før den tid blev skorstensfejeren udpeget af kommunen, men Kommunernes Landsforening og Skorstensfejerlauget lavede retningslinjerne om.

Jan Hansen er udlært skorstensfejer i Hvidovre, og selv om mange ting her i verden ellers forandrer sig, så er skortensfejerens arbejdstøj stadig den sorte dragt.

Det er dog ikke altid, at den fine, sorte hat, der kan være over 100 år gammel, er med på opgaverne. Men den er altid lige ved hånden.

Jan Hansen bor med sin kone, Anne Hansen, en datter på 17 og seks ponyer på Hundstrupvej 20, og han har plads i kalenderen til flere skorstensfejeropgaver. Han kan træffes på telefon 40 72 72 10.

Før status som selvstændig var han ansat i et firma ved Odense, men her var der ikke længere arbejde. Så det næste skridt blev at køre ud med sine egne rekvisitter til skorstensfejning.